Довідка
Довідка
ЛКЛАУД ІД 323
Loading...

ЛЕКЦІЯ № 9. Нітрогеновмісні органічні сполуки : нітросполуки, аміни, амінокислоти, білки.

Дізнаємось

Знаннєвий компонент: називає загальні формули та функціональні групи амінокислот; пояснює амфотерність амінокислот; зміст понять: пептидна група, поліпептид.
Діяльнісний компонент: складає структурні формули амінокислот за назвами; рівняння реакцій, які описують хімічні властивості аміноетанової кислоти; білків; установлює причинно-наслідкові зв’язки між складом, будовою, властивостями нітрогеновмісних органічних сполук; класифікує нітрогеновмісні органічні сполуки за функціональними групами; прогнозує та характеризує хімічні властивості амінокислот, зумовлені особливостями будови їхніх молекул.
Ціннісний компонент: висловлює судження про вплив окремих нітрогеновмісних органічних сполук на організм людини; оцінює біологічне значення амінокислот і білків; робить висновки про властивості амінокислот і білків, виходячи з будови молекул речовин, і про будову речовин, виходячи з їхніх властивостей; розв’язує проблему власного раціонального харчування на основі знань про білки.

Навчимось

Знаннєвий компонент: називає загальні формули та функціональні групи амінокислот; пояснює амфотерність амінокислот; зміст понять: пептидна група, поліпептид.
Діяльнісний компонент: складає структурні формули амінокислот за назвами; рівняння реакцій, які описують хімічні властивості аміноетанової кислоти; білків; установлює причинно-наслідкові зв’язки між складом, будовою, властивостями нітрогеновмісних органічних сполук; класифікує нітрогеновмісні органічні сполуки за функціональними групами; прогнозує та характеризує хімічні властивості амінокислот, зумовлені особливостями будови їхніх молекул.
Ціннісний компонент: висловлює судження про вплив окремих нітрогеновмісних органічних сполук на організм людини; оцінює біологічне значення амінокислот і білків; робить висновки про властивості амінокислот і білків, виходячи з будови молекул речовин, і про будову речовин, виходячи з їхніх властивостей; розв’язує проблему власного раціонального харчування на основі знань про білки.

Матеріали

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Проблемні питання
  • Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Тест

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Д.з.

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Тема
1 лекції
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
1 практичні заняття
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
2 лекції
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
2 практичні заняття
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13