Довідка
Довідка
ЛКЛАУД ІД 323
Loading...

Контроль безпеки харчових продуктів та продовольчої сировини. Фактори накопичення та максимально допустимі рівні вмісту нітратів, пестицидів та важких металів в харчових продуктах

Дізнаємось

Студенти повинні знати:
критерії безпеки товарів народного споживання та їх гігієнічне нормування; шляхи надходження нітратів і дію їх на організм людини; види випромінювання, поняття про радіонукліди, шляхи потрапляння їх у продукти харчування і організм людини; класифікацію пестицидів, максимально допустимі рівні вмісту пестицидів у продуктах харчування та дію на організм людини; гранично допустимі концентрації важких металів в харчових продуктах; джерела надходження антибіотиків; гормональні препарати; гігієнічні принципи використання харчових добавок; завдання сучасності щодо вдосконалення природокористування; закони України, які регламентують контроль і нагляд за якістю та безпекою харчових продуктів та продовольчої сировини

Навчимось

В результаті виконання всіх завдань практичної роботи студенти повинні вміти:
 користуватися нормативними документами, які регламентують контроль і нагляд за якістю та безпекою харчових продуктів та продовольчої сировини;
 визначати гранично допустимі концентрації шкідливих речовин, їх вплив на здоров'я людини;
 використовувати методи контролю по вмісту в харчових продуктах нітратів, пестицидів, важких металів;
 повноцінно та збалансовано харчуватися;
 оцінювати екологічні потреби населення, пропагувати здоровий спосіб життя

Матеріали

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Проблемні питання
  • Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Д.з.

Доступно тільки для зареєстрованих користувачів

Тема
1 лекції
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
1 семінарські заняття
1
2
3
4
5
6
7
8
9
1 практичні заняття
1
2
3
4
5